Kom je voor het eerst ?

Kom je voor het eerst naar een Celebrate Recovery bijeenkomst? Van harte welkom! De koffie staat altijd klaar en we leggen bij wijze van spreken de rode loper uit voor iedereen die voor de eerste keer komt. Er zijn dus ook regelmatig bezoekers, gasten, en anderen die willen aftasten in hoeverre het programma iets voor hen zou kunnen betekenen. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt. Want Celebrate Recovery is immers:

- een veilige plaats om dingen met elkaar te delen
- een plaats om te schuilen
- een plaats waar je erbij hoort
- een plaats om voor anderen te zorgen en zelf te ervaren dat er voor je gezorgd wordt
- een plaats met respect voor iedereen
- een plaats waar vertrouwelijkheid het uitgangspunt is
- een plaats om te leren
- een plaats om te groeien en weer sterk te worden
- een plaats om je masker af te doen
- een plaats voor gezonde uitdagingen en risico's
- een mogelijk keerpunt in je leven

Het eerste gedeelte van de avond blijven alle aanwezigen bij elkaar in dezelfde ruimte. We beginnen na het welkom in de regel met een tijd waarin we ons willen richten op God. Dat doen we niet elke avond op dezelfde manier. De ene keer zal er samenzang zijn, al of niet onder begeleiding van één of enkele muzikanten. De andere keer zingen we met ondersteuning van You-tube clips.

Daarna volgt er óf een persoonlijk verhaal, óf een studie over een bepaald thema.
 
Om ongeveer 20.15 uur gaan de vaste deelnemers dan naar hun eigen open-deelgroep. En we nodigen jou vervolgens uit om deel te gaan nemen aan de nieuwkomersgroep. Daarin leggen we uit wat het programma inhoud, wat de 8 principes zijn, hoe het organisatorisch werkt, en wat het betekent als je een volgende keer zou besluiten om terug te komen en ook aan te haken in een open-deelgroep. We leggen je ook uit, hoe je kunt werken aan je herstel.
Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen over allerlei aspecten van Celebrate Recovery.
Mocht je besluiten wel terug te komen, maar (nog) niet deel te willen nemen aan een open deelgroep, weet dan dat iedereen altijd welkom is om het eerste deel van de avond bij te wonen.