Agenda

 

 Goed Fout

 

 

 

 

18 januari, Half 8:

  

Kruispunt

 

Het leven bestaat voor een groot deel uit het maken van keuzes. We zijn niet helemaal vrij in het bepalen van alle keuzes, maar wel kun je op sommige momenten allesbepalende keuzes maken. Op zulke cruciale momenten sta je als het ware op een kruispunt. 

Vandaag hoopt Gwendolyn les te geven over dit onderwerp. Wat kan er nu nog mooier zijn dan het nieuwe jaar te beginnen met dit onderwerp?

 

Om half 8 staat de koffie en thee voor je klaar!

 

 

25 januari, Half 7:

 

 

Echte helden!

 

CR is er zeker niet alleen voor 'watjes'. Sterker nog: ik denk dat de mensen van Celebrate Recovery de 'echte helden' zijn! Mensen die niet bang zijn om te vallen en weer op te staan. Dát maakt je onkwetsbaar. Omdat we weten dat we altijd geliefd zijn, en geaccepteerd door God! Vandaag kijken en luisteren we naar het persoonlijke verhaal van Arnold. Je zou hem een echte bikkel kunnen noemen, maar juist bij Celebrate Recovery durft hij het ultieme gevecht aan wat hij altijd heeft weten te ontlopen: het gevecht met zichzelf!

 

Arnold groeide op in een gezin waar weinig liefde heerste. Hij ontwikkelde een afweermechanisme om niet geraakt te worden door het fysieke en mentale geweld om hem heen. Er ontstonden twee persoonlijkheden in zijn psyche: de ene was leuk, hartelijk en sociaal en had een groot rechtvaardigheidsgevoel, de andere was op zichzelf gericht en zeer driftig en moest zich altijd bewijzen. Bij het Korps Mariniers was hij een echte macho en leidde hij een dubbelleven. Alcohol en geweld voerden de boventoon en leidde er toe dat zijn huwelijk spaak liep. Uiteindelijk herstelde hij dankzij Gods ingrijpen van zijn pornoverslaving en destructieve woedeuitbarstingen.

 

Om half 7 staat het eten voor je klaar. Je bent meer dan welkom om aan te schuiven. En gasten uiteraard ook!